SignCUBE®

Gelişmiş Elektronik İmza Uygulaması

Elektronik imza uygulaması olan SignCUBE®, tek başına veya EBYS vb. uygulamalar ile kullanılabilir. Ayrıca mSignCUBE® olarak mobil cihazlar için de uygulaması mevcuttur. mSignCUBE®; Mobil imza sunucusu, Turkcell, Avea, Vodafone ile çalışabilir. Bunun yanında mobil imza ile sisteme girişi ve bir veya daha fazla belgenin imzalanmasınıda sağlar.


İmza at. Gönder. Yönet.

Onay ve sözleşmeleri herhangi bir cihazdan ve herhangi bir yerden günler değil, saatler içinde tamamlamak için SignCUBE® kullanın. Dokümanlara hızlı ve güvenli bir şekilde erişin ve imzalayın. Başkalarının imzalaması için kolayca belge yükleyin ve gönderin. Hatırlatıcıları gönderin ve istediğiniz zaman imzalama durumunu kontrol edin.

SignCUBE®  ile uçtan uca online işlemler oluşturarak tüm onayları, anlaşmaları ve işlemleri daha hızlı yapın. Elektronik imzalama ve ödeme taleplerini mevcut web sitenize, portallarınıza ve uygulamalarınıza yerleştirin. Zaten kullandığınız sistemlere bağlanmak için SignCUBE® ün önceden oluşturulmuş entegrasyonlarını veya API'larını kullanın. SignCUBE® ile işinizle alakalı tüm iş akışlarınızı otomatikleştirebilir ve düzene koyabilir, güvenli ve uyumlu kalırken zaman ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

E-imza Yazılım Kütüphanelerini Nerelerde Kullanabilirsiniz?

  • Kurum içerisinde e-imzalı iletişim ve onay yapısı,
  • İş akış sistemlerine ve muhasebe programlarına entegrasyon ile e-imzalı banka talimatları,
  • Kurum uygulamalarına entegrasyon ile e-imzalı İnsan Kaynakları süreçleri,
  • E-imzalı bayi iletişimi ve sipariş süreci,
  • SAP üzerinden e-imzalı SAT onayları,
  • Eğitim sektöründe mobil imza entegrasyonları,
  • E-imzalı E-Devlet entegrasyonları,
  • Toplu imzalama ihtiyaçları

E-imza Yazılım kütüphaneleri, diğer yazılım çözümleri ve entegrasyon hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi için secube@secube.com.tr adresinden veya 444 1 335 numaralı telefondan SECUBE®'ye ulaşabilirsiniz.

Kriptolu e-imza Uygulaması

Kriptolu E-imza Yazılım kütüphaneleri, diğer yazılım çözümleri ve entegrasyon hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi için secube@secube.com.tr adresinden veya 0216 693 23 33 numaralı telefondan SECUBE®'ye

Kriptolu e-imza uygulamasını incelemek için tıklayınız

Yazma insan fiziksel ifadesidir fakat aynı zamanda kazanılmış bir beceridir. İmza tanıma, bireyin yazılarının bir ölçüm temeli olarak hizmet eden bir metin örneği sağlamasını gerektirir. İmza tanıma sürecinin amacı, belirli bir numunenin yazarını tanımlamak iken, bir imza doğrulama sürecinin amacı, numuneyi doğrulamak veya reddetmektir. Yazı örneği iki ayrı teknikle incelenebilir.

Off-line el yazısı tanıma, önemli bir biyometrik tanımlama şeklidir çünkü imzalar, banka, kredi kartı ve çeşitli ticari işlemler için yaygın olarak kullanılan, sosyal olarak kabul edilen bir tanımlama metodudur. Off-line imza işlemleri genellikle çekleri, kredi kartlarını, sözleşmeleri ve tarihi belgeleri doğrulayan ofis otomasyon sistemlerinde kullanılır.

Bir metin örneği tamamlandıktan ve dijital olarak yakalandıktan sonra statik, çevrimdışı el yazısı tanıma işlemi gerçekleştirilir. Optik olarak yakalanan görüntü verileri daha sonra bir bit modeline dönüştürülür. Off-line imza işlemi, ağırlık merkezi, kenarlar ve kimlik doğrulama için eğrilerin analizi dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 40 özelliğe sahiptir. Off-line imza tanıma, imzalardaki normal değişkenlik ve kalem yoluna ilişkin dinamik bilgilerin mevcut olmaması nedeniyle zorlu bir görev olabilir. Ayrıca, örnek veriler normalde kişi başına sadece az sayıda imza ile sınırlıdır. Şekil eşleştirmesi normal olarak, eğrilerin saptanması ve parametrelendirilmesiyle ilişkili problemlerden kaçınmak için anahtar noktaları belirleyerek ve eşleştirerek işlenir.

İmza tanıma için ilk teknik dinamiktir. Dinamik imza tanıma, bir kişinin ismini (veya başka bir ifadeyi) imzalarken sergilediği anatomik ve davranışsal özellikleri tanıma amacıyla kullanan biyometrik bir yöntemdir.

İlk imza tanıma sistemi 1965'te geliştirilmiştir. Dinamik imza tanıma araştırması, 1970'lerde dinamik karakterlerden ziyade (imzanın nasıl yapıldığı) statik veya geometrik özelliklerin (imzın neye benzediği) kullanımına odaklanarak devam etmiştir. Dinamik özelliklere olan ilgi, dokunma duyarlı teknolojilerin kullanılmasıyla elde edilen daha iyi edinim sistemlerinin kullanılabilirliği ile artmıştır.

1977'de, dinamik baskı bilgisi edinebilen bir “kişisel tanımlama aparatı” için bir patent verildi.

Dinamik imza tanıması, bir kişinin el yazısının analizinde çok sayıda özellik kullanır. Bu özellikler kullanım ve satıcıdan satıcıya olan öneme göre değişir ve gerçek zamanlı olarak imzayı alan PDA veya sayısallaştırıcı tabletler gibi hassas teknolojiler kullanılarak toplanır.

Bilgi güvenliği için imzalar

İmzalar dijital kimlik doğrulama için düşmanca hale geldiğinden, dijital dünyada kimliği doğrulamak veya doğrulamak için giriş kimliği ve şifre kullanıldı. İmzalar gazetelerde harika bir iş çıkardı, ancak e-posta hesabı giriş sayfasında çaresiz kaldı. Öte yandan, insanlar şifreyi onaylamak için bir dokümana koyamazlar, bu nedenle kimlik doğrulama yöntemleri dijital veya dijital olmayan amaçlara özel hale gelir.

İmzalar mükemmeldir, aynı belgeyi başka bir yerde kullanılmadığında daha güvenli olduğu düşünülen parolalardan farklı olarak, farklı belgeleri doğrulamak veya onaylamak veya farklı işlemler yapmak için aynı imzayı kullanabilirsiniz. Çevrimiçi güvenlik uzmanları, kullanıcıları farklı servisler için farklı şifreler kullanmaya teşvik eder. Bu uygulama, bir hesap bilgisi veya şifre ihlal edilirse diğer kullanıcı hesaplarını güvence altına alır. Farklı servisler üzerinde farklı şifreler kullanmak, hatırlanması gereken çok sayıda şifreyle sonuçlanır. Hafızanıza ek yük getirebilecek güvenlik soruları ve şifre ipuçlarını unutmayalım. Bu birçok şifre, kimlik kaosuna neden olur ve bazen sinir bozucu olabilir.

Proje Tanımı

Elektronik ya da sayısal imza, nitelik olarak, kalemle bir kağıda atılan ıslak imzadan farklı değildir. Yani hukuki bakımdan aynı sonucu doğururlar. Aralarındaki tek fark, birinin bir kağıt üzerinde olması, diğerinin de elektronik ortamda bulunmasıdır. 15 Ocak 2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre, yetkilendirilmiş Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar’ın vereceği güvenli elektronik imza, elle atılan imza ile aynı hukuki sonucu doğurmaktadır.Bir çok işlemde kullandığımız imzanın bazı sonuçları vardır. İmza, kişinin kimliğini teyit ettiği gibi, altına imza atılan metnin de okunduğunu, anlaşıldığını, bu metinden kendisine yüklenen bir çok sorumluluğun kabul edildiğini ve kendisini hukuken bağladığını teyit eder. Kısacası, imza, atıldığı belgenin her tür sonucunun kabul edildiğini gösterir. Bu belge, mektup, talimat, çek, senet, sözleşme, başvuru formu yahut bunlara benzer her tür belge olabilir. Bu belgelerin farklı bir şekilde olması, imzanın niteliğini ortadan kaldırmaz. İmzayla onaylanan her tür belge, her türlü tartışmaya kapatılmıştır. 


  • Uluslararası standartlarda Kamu Sertifikasyon Merkezi onaylı imza oluşturma ve imza doğrulama
  • SGB.Net Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile tam entegre veya tek başına çalışabilme özelliği, kurum uygulamaları ile kolay entegrasyon
  • Window Presentation Foundation (WPF) teknolojisi
  • Uygulama sihirbazı tipinde arayüzler
  • Dosya sisteminde bulunan imzalı doküman veya belgeleri açabilmeZaman damgası
  • ClickOnce teknolojisi ile WEB üzerinden akıllı kurulum ve WEB üzerinden de çalıştırabilme, otomatik güncelleme
  • Tübitak Elektronik Sertifika Alt Yapısı (ESYA) yazılım geliştirme kütüphanesi
  • Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) tipindeki tüm sertifikalar ile kullanı- labilme
  • Tüm imza tipleri
  • Seri, parallel ve ayrık imza
  • Toplu evrak imzalayabilme
  • Tüm üretici sertifikaları ile uyumlu
  • Kanuna uygun olarak oluşturulmuş e-imza, bilgisayarda veya elektronik ortamda gerçekleştirilen onay işlemlerine hukuki dayanak kazandırır.
  • Kağıdı ortadan kaldırır. Gönderilen verilerin çabuk ulaşmasını sağlar, baskı, kağıt, posta ve arşivleme maliyetlerini en aza indirger.
  • Bir kullanıcı tarafından gönderilen bilgilerin veya verilerin kesinlikle o kişi tarafından gönderildiği teyit eder. Kısacası, başkası tarafından gönderilmediğini garanti eder. Dolayısıyla, klasik imzadaki gibi taklit edilme olasılığı da ortadan kalkar. Gönderici göndermediğini, alıcı da almadığını iddia edemez.
  • Bir kullanıcı tarafından gönderilen bilgilerin veya verilerin bir başkasının eline geçmesini veya değiştirilmesini engeller.
  • Gönderilen bilgi ve verilerin içeriği, gönderici tarafından veya alıcı tarafından inkar edilemez. Çünkü, imzalayan dahil olmak üzere gönderimden sonra içeriğini değiştiremez.
  • Gönderilen verilerin tarih açısından damgalanmasını sağladığı gibi, arşivleme kolaylığı sağlarelerin platform ve lisan bağımsız uygulamalarında kolay bir kullanım sağlar

Stratek eİmza uygulaması üç şekilde kullanılabilir. Bunlar:

  1. SGB.Net Sistemi ile tam entegre
  2. Tek başına
  3. Kurum uygulamaları ile entegre

Her üç kullanım tipinde uygulama sihirbazı arayüzleri bulunmaktadır. Bu arayüzlerde:

  • İmzalanacak belgelerin gösterimi, belge içeriğinin ve varsa önceki imzaların görüntülenmesi,
  • USB çubuk veya çubuklarda bulunan akıllı kart veya kartlardaki sertifikaların görüntülenmesi ve arzu edilen elektronik sertifikanın seçilmesi, sertifika doğrulama sonuçları ve elektronik sertifika ayrıntılarının görüntülenmesi.
  • Önceki imzaların doğrulanması, imza oluşturanın imzasının doğrulanması, imzalama,
  • İmzalanacak belgelerin gösterimi, belge içeriğinin ve varsa önceki imzaların görüntülenmesi,
  • İmzalanan dosyalarının Elektronik Belge Yönetim Sistemine gönderilmesi (SGB.Net için)
  • İmzalama sonucu işlevleri gerçekleştirilir
  • CAdES–BES (Basit imza)
  • CAdES–EPES(İmza politikalı basit imza)
  • CAdES–T (Zaman damgası eklenmiş elektronik imza)
  • CAdES–C ( Tüm doğrulama verilerinin referanslarının eklendiği imza)
  • CAdES–X-Long (Genişletilmiş uzun elektronik imza)
  • CAdES-X-Type 1 (Genişletilmiş elektronik imza tip 1 zamanlı)
  • CAdES-X-Type 2 (Genişletilmiş elektronik imza tip 2 zamanlı)
  • CAdES-X-Long Type 1 ve 2 (Genişletilmiş uzun elektronik imza tip 1 ve 2 zamanlı)
  • CAdES-A (Arşiv elektronik imza)

Sayısal imza, bir imzacının imzalanacak metni şifreleme ve sıkıştırma mantığıyla çalışan, açık ve gizli iki anahtarlı kriptoloji tekniği ile sayısal karakterlere dönüşmüş özetini şifreli olarak belge altına eklemesidir. Ancak, bu işlem tek başına yeterli olmamakta, bir de arada onay makamı denilen ve kimlik doğrulaması yapan bir kuruluş bulunmaktadır. Bu kuruluşun diğer bir görevi de gönderilen belgelerin bir kopyasını kimsenin ulaşamayacağı şekilde saklamasıdır. Onay makamı, önceden kişinin kimlik bilgilerini teyit edip kayıt altına almaktadır. Mesaj gönderici ve alıcılarının kimliklerinin belirlenmesi için üçüncü kişi veya kurumlarca elektronik sertifika düzenlenmesi gereklidir. Bu sertifikaları düzenleyen kurumlar, “Sertifikasyon Otoritesi”, “Onay Makamı” ya da “Onay Kurumu” olarak adlandırılmaktadır. Sertifika, Onay Makamı tarafından düzenlenerek, sayısal olarak imzalanır. Sertifika; kullanıcı ismi ile onun açık anahtarını ihtiva eden ve gizli anahtarının kullanıcıya ait olduğunu doğrulayan elektronik dokümandır.

  • Elektronik Belge Yönetim Sistemleri
  • Doküman ve Arşiv Yönetim Sistemleri
  • Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri
  • Askeri Sistemler
  • Avukat, noterlik, mali müşavirlik uygulamaları
  • E-devlet uygulamaları
  • Mali, Bütçe ve Finansal Sistemler,

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

SignCUBE®

E-İmza

SignCUBE®

E-İmza

SignCUBE®

E-İmza

SignCUBE®

E-İmza

SignCUBE®

E-İmza